Kako sem z petardami otrokom pri čaral nasmeh na licih policaji pa tega pač ni so po štekali

6 01 2009

Kot vsi vemo ni Novega Leta brez pokanja petard.Novo Leto bres petard je kot telefon bres baterije.Petarde dajo Novemu Letu energijo za svež za gon.Letos so seveda policaji dali nov zakon ki pri poveduje pokanje petard.Kar je popolnoma ne umno in se z tem seveda ne strinjam.

Da me ne bo spet gdo na robe štekal.Petarde so ne varne za male otroke in po polno jasno je da se seveda nimajo kaj igrati z njimi.Ampak to pač ne po meni da v njih ne smejo u živati če je zraven odrasla oseba.Spomnim se kako smo kot otroci s veseljem stali zraven ko je ati pokal z petardami in kako smo se smejali ko je mami vedno težila da naj tega ne dela na balkonu,sosedje pa so prihajali ven in gledali gdo je tak car.Kasneje smo zrastli in si seveda sami kupili petarde od starejših so šolcev,in smo jih po tem pokali preden je mami pri šla iz službe.In ni komur se ni zgodilo nič,ker smo se dobro na učili.

In ker vsi vemo da imajo otroki še danes radi pokanje petard in ker sem imel še nekaj piratk od dneva mrtvih sem se od ločil da jih koristno uporabim.Tako je,od ločil sem se otrokom po lepšati pričakovanje Dedka Mrasa.Ali še bolje po vedano Deka Mraza sem na javil na naj bolši mogočni na čin.

Da po jasnem:po klical sem v šolo Polule in se zmenil da bom po magal pri pri hodu dedka Mrasa.Moja na loga je bila da otroke pri pravim na njegov pri hod.In kako bi lahko boljše pri čaral njegov pri hod kot spokanjem petard na hodniku preden Dedek mras v stopi v razred vas v prašam!Otroci so bili veseli da so kar kričali od veselja in tekali sem in tja po hodniku in moram priznati da sem bil zelo uspešen in da je bil to pri hod dedka Mrasa ki si ga bo do za gotovo za pomnili.

Seveda se je po tem takoj našla ena tečna učiteljica ki je za čela težit da to ne sodi v šolo,da bo po klicala ravnotelja in da naj ne ham.Se veda je nisem po slušal saj še ni so vsi otroci do bili daril,kar jo je čisto po grelo,po klicala je ravnotelja in mu na trosila en kup laži da ogrožam otroke in jih strašim!Lepo vas prosim!Kako bom strašil otroke če pa sem na povedoval Dedla Mrasa!Od kdaj pa se otroci bojijo Dedka Mrasa no porkamadona!

Ravnotelj pač ni mogel kaj drugega kot da je zmešano babo po slušal in ji zaradi lubega miru tudi ustregel.Lepo me je prosil če lahko ne ham da mu ne bo na redila še večje štale ker je že stara in teži vsem po vrsti,tu di otrokom.Sicer me je imelo da bi jo skloftal ker teži otrokom ampak sem poštekal ravnoteljevo stisko in sem mu u stregel in šel domov.Prav ste pre brali,šel sem domov in za sabo pustil razočarane otroke.

No danes zjutraj pa sem po pošti do bil to ob vestilo:

 

ob vestilo policajev

ob vestilo policajev (klikni na sliko)

Prav imate.Dobil bom kazen.Ovestilo me je res močno pre senetilo in sploh ne vem kaj naj na redim.Ima gdo kakšen pred log ker ta učitlca se je zgleda spravla na mene in ne bo dala mira,kar mi je škoda ker bi se drugač verjetno kar po štekala.

Aja pa da ne po zabim.Mislite da so policaji težili tudi temu ki je pri nesel petarde v šolo?

 

petarde
  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi57 odzivov v “Kako sem z petardami otrokom pri čaral nasmeh na licih policaji pa tega pač ni so po štekali”

6 01 2009
gartyfarty Anonimnež (12:09) :

Pa ka si ja nor!! S katerega planeta si pa ti pado!!!?

6 01 2009
SebastiG (12:21) :

Bravo Garty :mrgreen:

6 01 2009
M&M (12:56) :

dobr da je vse tko kot je :)

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (13:17) :

Anonimnež z katerega pa ti? Raje od govori na vprašanje. :)

Tudi ti Seba

M&M kako to misliš?

6 01 2009
vranika (13:31) :

V Sloveniji zadnji dve leti umre večje število mladih medvedov, ker se zbudijo med hibernacijo- zimskim spanjem in, če so nabrali čez leto premalo tolšče tako pok petard za njih postane smrten, ker prekine zimski spanec.

Podhranjenost medvedov je visoka, ker lovci v njihovih revirjih pobijejo preveč srnjadi, zajcev, …

In kar je najbolj žalostno, nihče v državi teh neumnih ljudi iz krajev okoli gozdov (večina Slovenije) ne pouči, kako pokanje pozimi UBIJA!!!

6 01 2009
simonarebolj simonarebolj (13:35) :

Carsko! Ti si bloger leta, majke mi!

6 01 2009
Darja Darja (13:36) :

Saj se zezaš, a ne?

6 01 2009
spookymulder spookymulder (13:50) :

Garty, verjetno bo najbolje, da zadevo razložiš policiji. Ampak ne v obliki nekih pisnih izjav in podobnih neumnosti, temveč bo najbolje, da greš pred policijsko postajo in brez da se jim javiš začneš pokati petarde. Če jih hočeš zares presenetiti in jim pokazati, kaj je dober štos, pa lahko kakšno vržeš tudi v notranje prostore, čez kakšno odprto okno ali pa celo kakšno raketo spustiš čez vrata na sprejemni hodnik. Zagotovo bodo zaštekali, za kakšno dobro zabavo gre in prileteli ven s pištolami, da se ti pridružijo pri pokanju.

Za spomin na novoletno žurko si pa lahko oblečeš še plašč od dedka mraza in pod njega za pas zatakneš par tistih zares velikih petard z vžigalnimi vrvicami (kot jih ima dečko na zadnji sliki), potem pa ko policaji pridrvijo iz postaje, odkriješ plašč in zakričiš: “Vse bom vrgu v luft.” Po mojem bodo tako navdušeni nad akcijo, da bodo na zabavo poklicali tudi kolege specialce.

Mogoče se pridruži tudi Kresalova, če boš že prej skril zalogo petard pri parlamentu in potem policistom zaupal, da “imaš še dosti municije za poslance”.

Aja, pa da ne pozabim: srečno, strastno in nasploh noro 2009 ti želim!

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (13:51) :

vranika pa kakšne med vede ti tuki omenjaš lepo te no prosim! Lepo sem na pisal da sem na javil prihod Dedka mraza ne pa budil severne med vede v nekih voklinah.Seveda se jih ne sme buditi saj to ve že vsak otrok,porkamadona!ampak jaz sem na pisal nekaj čisto drugega in me čudi da ne poštekaš.Huh,ali pa nočeš poštekati,kar pa me pri takšnih ljudeh niti ne pre seneča. LP

simona če sem jaz bloggar leta,kaj si pa po tem ti?

Darja ne vem kaj bi se imel za zizati saj na pismu iz policije vse lepo piše!

DRAGI MOJI občutek imam da vas ne katere moja nesreča zabava ali pa se delate norca iz mene,kar me močno ne veseli.Rajši bi videl da mi po magate od govoriti na vprašanje kaj naj na redim glede te učitlce.

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (13:54) :

spocky moolder s temi policaji se ne bom nič za jebaval,saj me lahko še celo za prejo. Srečno Novo leto tudi tebi!

6 01 2009
Darja (14:12) :

Ok… Tisti, ki berete tole. A jaz ne razumem štosa, ali se tale osebek pravzaprav ne zeza…

6 01 2009
SebastiG (14:20) :

Darja česa pa ne razumeš? Garty ima resen problem in potrebuje pomoč. :mrgreen:

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (14:28) :

Darja če po gledam tvoj blogg vidim da ti marsičesa ne po štekaš. LP

6 01 2009
Darja (14:35) :

@Garty: Se opravičujem, ampak emm… nekako bi po tvojem pisanju – vsaj v temle postu, sklepala, da si resno moten.

@SebastiG: Raje preverim, preden delam zaključke. ;)

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (14:38) :

Darja samo še to le po tem pa do volj in se bova vrnila na temo blogga.Kako to misliš resno moten??Pa porkamalora kaj je dan danes res tako težko verjeti da želi negdo otrokom po lepšati njihove šolske dni?!Za kaj je treba vedno tako ne gativno pri stopiti k stvarem?

6 01 2009
Darja (14:41) :

@Garty: Prvo kot prvo. Obstajajo ljudje, tudi otroci, ki jih pokanje plaši. Obstajajo dežele, kjer hvalijo Boga za vsak trenutek, ko ne poči. Česa pa, človek, ti ne razumeš?

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (14:44) :

Darja Daj no kot da sama ni si ni koli pokala z petardami ko si bila mlajša.vsi otroci uživajo ko pokajo petarde in ti to dobro veš!Za kaj se je tako težko držati teme blogga?

6 01 2009
Darja (14:48) :

@Garty: Če nisi opazil, se še vedno držim teme bloga. In… Ne, nisem pokala… In ne… nisem uživala v pokanju. In NE, ne uživajo vsi otroci v tem…

6 01 2009
Jure Makovec (14:53) :

Prebral sem samo prvi odstavek, pa raje nisem bral naprej. Bom pa povedal svoje mnenje o praznovanju Novega leta.

Včasih je pokalo non stop, od 1. decembra naprej, in na Silvestrovo si velikokrat nisem upal ven, ker sem se bal petard. In to je bilo od otroških dni do lani.

Letos, zaradi novega zakona ali ne vem česa, je bilo Novo leto precej bolj prijazno. Lahko sem šel med bloki na sprehod in ni me bilo strah in kje vse moram gledat, da dobim petardo v glavo.

Priznam, rakete me privlačijo, ampak, ob pravilni uporabi poči 50 – 100 m nad tabo. Wuhu, res nevarno, a ne?

Nikoli ne bom pozabil, ko je nek pametnež, kot si ti, odvrgel petardo, ki je počila morda kakšen meter od glave. Lepo je bilo praznovati s piskanjem v ušesu in s tem, ko sem slišal normalno le na levo uho.

Tistega veleumnega pokalca po moje niso nikoli ujeli, tebe pa hvala bogu so … sicer dvomim, da te bo izučilo, bo pa mogoče v poduk tale zgodba marsikomu … tebi itak ni več pomoči.

6 01 2009
Slobodnadanka (14:53) :

Kva. Men je tastar spetardo najlonke skuru, zdej pa ti kle neko reklamo delaš za piratke. A sti sploh člouk.

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (14:54) :

Darja dobro veš kaj sem mislil in se ne delaj da ne veš.Seveda ne trdim si ti uživala v petardah,če si sama na pisala da jih ni si nikoli pokala.In verjetno res ne uživajo vsi otroci v tem,ampak to zato ker imajo ne umne starše ki jim petard ni koli ne kupijo in jih ne pokajo z njimi tako da niti ne morejo uživati v njih.

6 01 2009
Hathor (14:57) :

Hm…prav pohvalno, da si med otroke metal petarde, res, svaka ti kaka! Si ziher, da so kričali od veselja????

6 01 2009
Jure Makovec (14:57) :

Moj oče je lovec in sem odrasel s puško ob sebi, kot z mamino dojko v ustih. Bom prišel malo do tebe pa malo pokal – saj po tvojem mnenju imam normalne starše, ker mi to pustijo.

Aja, pa če te zadanem, sorry. Sej ne boli … tako zelo …

Jerk …

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (14:58) :

jure makvec kaj pa če letos ni bilo toliko pokanja za to ker ljudje ni majo dovol gnarja da bi jih kupili?Po tem je bilo to Novo Leto v resnici bolj žalostno kot veselo,kajne?

slobodanka kot sem na pisal že darji zgoraj, morajo z petardami pokati odrasli in od govroni ljudje, kar jaz sem.Ko sem jaz pokal petarde za gotovo ni komur ni sem skuril najlonk.Gre se za to da se me je ženska prijavila policiji čisto po ne potrebnem,saj nisem ogrožal ni kogar.

6 01 2009
Darja (14:59) :

@gartyfarty: Zelo si odgovoren, ja.

6 01 2009
Andi (15:01) :

Čis tko, skoz pokat je res mem ampak men se zdi da je nov let brez petard čista beda. Pogreb. Tale zakon pa ni čis nč druzga naredu k dilerjem omogoču izi mani. Sam sem plunu 150 ojru da sem si zrihtu spodobno zalogo kobric. Sam je pa pokal….. :)

6 01 2009
Jure Makovec (15:01) :

hahahaha … človek, mogoče se ljudje zavedajo, da je 10 kg hrane vs. 10 kg petard malce bolj koristnih?

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (15:01) :

Hator saj sem dobro na pisal da sem jih metal na hodniku in ne v otroke,saj ni sem ne umen,česar pa za te ne bi mogel trditi. LP

jure dodatno na uči se brati preden me ob tožuješ da sem streljal.Ne vem od kod si zdaj po tegnil lovsko puško.Kot da sem domo branec,jebenti. :D

6 01 2009
Jure Makovec (15:03) :

Če še ne veš, so lahko poškodbe iste … in glede na to, da so starši, ki NE dovolijo uporabe petard neumni, sklepam, da so potem starši, ki otroku kupijo denimo pištolco, pravi carji …

Sej ne verjamem, da boš dojel … ;)

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (15:03) :

Darja končno si po štekala,da ni komur nič nočem in sem bil pre viden,da se komu ne bi kaj zgo dilo.

Andi odličen komentar!Zdaj bodo služili pa dilerji,ki ne plačajo carine in davkov.

jure dodatno po novno zdaj pa se začni držati teme blogga.Najprej puške potem še hrana,jaz pa pišem o krivici ki se mi je zogdila.Resno stari,drugače pa pojdi težit kam drugam.

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (15:04) :

jure zdaj pa dovol še en tak kretenski komentar in te bom začel brisati. LP

6 01 2009
Jure Makovec (15:10) :

okej, potem pa se držimo teme. sprašuješ se, od kdaj se otroci bojijo dedka mraza?

odkar si ti pokal ob njem. ;-)

in učiteljica ima prav, ravnatelj pa se te je pametno in prefinjeno znebil …

6 01 2009
Slobodnadanka (15:14) :

Moj oče lovec je tut odrasu z mamino dojko u ustih, pa ni bu domobranc. A si ti Garti učasih mal naumen.

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (15:14) :

jure verjetno si bil ti tam,da si toliko pameten? Ne da se mi več. LP

6 01 2009
Darja (15:17) :

Da po pizdiš… :D

6 01 2009
gartyfarty gartyfarty (15:22) :

VRANIKA upam da bereš te ko mentarje.Spravljaš se na mene ki po magam otrokom in trdiš da ubijam medvede,tukaj imaš pa dva lovca ki jim je to poklic!Nanju se spravi!

6 01 2009
Jure Makovec (15:29) :

mi2 vsaj veva, kaj se lahko in kaj ne … ker če še ne veš, pokati petarde v zaprtih prostorih (kot lahko razberem iz tvojega zapisa, si pokal petarde na hodiku ZNOTRAJ šole) je PREPOVEDANO!

6 01 2009
Hathor (15:34) :

aja…na hodniku….pol je pa to čist nekaj drugega:) halooooooooooooooooooo

6 01 2009
andraz182 andraz182 (16:51) :

ponavljam vprašanje, si ti resen?

Res močno upam da se hecaš :D

Sicer pa ja, dober blog, se prav zabavam ko ga berem. Samo res upam, da je mišljeno to bolj za šalo kot zares :)

6 01 2009
domovoj (19:33) :

Nijedne nema bolje od naše policije! ;)

6 01 2009
simonarebolj simonarebolj (20:02) :

@Gartyfarty:
Glede na to, da si ti bloggar leta, sem jaz definitivno blogerka leta. Pa saj to bi ti moralo bit jasno. Ti si prototip moškega blogopredstavnika, jaz pa ženske. In potem greva na večerjo in naju Irena Sirena pofotka, Iztok Gartner pa spiše prispevek, midva pa v objemu z mastnima bradama od pohane piške, pod mizo pokava petarde, nad mizo ognjemet. Kva prauš? Romantika pa to?!

6 01 2009
ponpet ponpet (21:02) :

simona, nehi zlobi u zelje hodit ;)

6 01 2009
mgerencer (22:14) :

Močno se čudim, da ti težijo ali drugače povedano: močno mi ni nič jasno.

6 01 2009
gartyfarty Anonimnež (22:47) :

what the fuck?!! As ti normaln tastar?!?!

6 01 2009
simonarebolj simonarebolj (23:18) :

@ponpet:
Fak! A spet se po porciji zelja valam. Ni mi pomoči. Eto.

7 01 2009
vranika (01:45) :

Mogoče bi pa več dobrega naredil, če bi povedal pravljico o medvedku, ki nam je poslal pismo, če lahko začnemo praznovati “Petardiranje” tam okoli marca :)

Zgled ni nepomemben.

7 01 2009
capone (01:53) :

Mislim, da so te spregledali. Zadeva je dosti bolj resna kot si misliš. Bodi prepričan, da je učiteljica vedela, da ti praznuješ dan JLA ne pa vabiš otroke na Dedka Mraza.

Ne čudi se, če ne boš zaradi tega izbrisan in ne boš dobil delavske knjižice!

7 01 2009
nevenka nevenka (05:29) :

Važno je otrokom pričarati nasmeh, tudi če si ga kakšnemu policaju odčaral. Vsi pač ne morejo biti očarani.

7 01 2009
predmeti poželenja (05:52) :

Hahaha… Tole pa je bila jutranja doza smeha – bolje od vsake kave za zbistritev…

7 01 2009
gartyfarty gartyfarty (10:48) :

JUre mi dva sma končala po govor.Huh,če hočeš biti tak za težen kreten pa bodi kje drugje.Bo šlo?

Hator za te velja isto.

andraž to si odlično na pisal.Res imam dober blogg.Uf,drugače ne bi bil iz bran za naj bolši Slovenski blogg :D

dovoj res?Kaj pa Švicarska policija?

Simonarebol rajši bi videl da naju po fotka anika bulovec ker ima boljši foto aparat.Lahko pa na dalujeva in počima kakšno petardo tudi izven gostilne.Jaz sem zelo aromantičen,kar vprašaj Anito. ;)

popet saj je veliko zelja ;)

mencer kaj bi pa ti rad po vedal?

Animnež to se včasih tu di sam vpšraam ker sem res norec,ampak za kaj bi moral bit tak za težen ko ste ne katiri ostali?

vranika hvala za pred log.Točno to bom na pisal.

capnoe spet si falil bistvo blogga,kar me ne čudi.Pa daj no stari moj,kaj me res ne poznaš in ne veš kaj hočem po vedati ali se samo delaš?

nevenka točno tako!Po polnoma se strinjam z tabo.Vsaj negdo ki je po štekal.Edino problem imam ker me bodo zdaj policaji..

predmeti me veseli da se vsaj ne gdo zabava.

30 12 2009
uuuuuuu (07:38) :

cds men dsjd tud zjesaljo pa pkejrtarde so norumalne za gz solko al khga,
lp pa sehidnik uniicjed .
ps… pofffl mi jih maaallllll.

12 01 2010
žan (19:41) :

itak same petarde v rokeh dobre ocene vseh let

23 12 2011
kva te briga (23:08) :

a si ti neumen,al se sam delaš.

bravo učiteljica!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vse čestitke učiteljici ki te je prijavila

31 12 2011
urban2002 (08:47) :

hudo ampak nevarno mam tetozdrovnico pa mi je pokazala glave pa roke kuk so poškodovane pa glih prjatu je eno močno petardo spustu pa mi je hmal glavo in roko otrgal.

31 12 2011
urban2002 (08:49) :

ja zatu mi jo je hmal otrgal kr jo je bumbar vrgu 1m daleč pa sm ga pol oribu

5 11 2012
matej773 (20:28) :

Alo car s petardami grem dobesedno na drug planet sam to rbm :P . To je poterbno skoz celo leto jebeš policaje mamu jim karam ;) .

2 01 2014
jernej (14:27) :

vi ste vsi ene zarukane budale

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !