Vse naj bolše Berlinski zid

9 11 2009
berlin

berlin

Danes je pomemben dan. Močno pomemben. Danes pret 20 leti je padel Berlinski zid. Oziroma bolje rečeno,po rušili so ga.Zid,ki je zelo dolgo ločeval ameriko in rusijo je za grmel po tleh in nekatiri srečneži so končno lahko za dihali zrak svobode,ki ga pret tem niso mogli,saj niso bili svobodni,ker so bili v rusiji.

Belinski zid

Belinski zid

Kot vsi vemo,je Berlinski zid stal točno na sredini berlina.Zgradili so ga rusi,da ne bi mogli vohuni kot je Michal Cannes prečkati meje.Spomnil se ga je Lenjin,iz gradil pa ga je Juri Gagarin.Saj veste,spomnemo se ga po velikem rdečem fleku na čelu,za katirega se nikoli ni dobro iz vedelo,ali je na risan ali je na raven.Nekatiri zlobni jeziki pa so govorili celo,da je od vina,vodke in alkohola.

Edini po doben primer iz zgodovine je edino veliki Kitajski zid,ki so ga zgradili kitajci,ločeval pa je kitajsko od Japoncev,ki so kot vemo iz isto imenskega filma,za kuhali močno hudo sranje na atalantiku z na padom na Ameriško letališče Perl Harbur.Tako je,kitajci so vedeli,da bo japonska za kuhala močno pizdarijo,za to so se pred njimi za ščitili z zidom.Edina razlika med Kitajskim in Berlinskim zidom je ta,da po dvajsetih letih Berlinskega ni več,Kitajski pa še vedno stoji.

Na tančno danes pred dvajsetimi leti je ameriški precednik Donald Regan rekel: “Po rušite zid.” In takrat je počilo!Na padli so ga z bagri,lopatami,kladivom,tovor njaki,rokami in vsem drugim.Ljudje so ga pre prosto imeli dovolj,saj je nekatirim močno za stiral razgled,drugim pa metal senco.Po pravici po vedano me čudi,da se tega ni spomnil nihče pred njim in večine pizdarij bi bilo konec še preden so se sploh za čele.

zid na meji med rusijo in ameriko še preden so ga po rušili

zid na meji med rusijo in ameriko še preden so ga po rušili

Po rušenje zidu pa je močno spremenilo marsi kaj v evropi!Danes sem iz vedel,da smo prej imeli dve nemčije!Ena je bila v rusiji,druga pa v evropi.In ko je zid bil po rušen,so ju združili!Huh,bil sem pre mlad,da bi se tega za vedal,ampak zdaj se spomnem,kako so selili nemčijo iz rusije in če ste pre mladi in tega niste videli,vam je lahko žal.

Seveda pa je bila ena velika po sledica tudi to,da smo slovenci do bili svojo državo.Tako je,za čela se je vojna,ki je bila hujša celo od Vijetnamske.Čeprav v sloveniji nimamo đungle,so se ljudje skrivali,kurirji so nosili sporočila in na koncu so zmagali naši.Jaz sem bil pre mlad,ampak mi je kar škoda,da sem to za mudil.Kar fino bi bilo,če bi se to še zgodilo,da bi lahko vsi skupaj videli,kako se to dela.

Slovenski vojaki

Slovenski vojaki

Na koncu naj za želim vsem vesel rojsni dan ob po rušenju Berlinskega zidu.Zidu,brez katirega ne bi bilo Slovenske države.ZId,brez katirega ne bi imeli interšparov,tušov,mekratorjev,kinov in naj verjetneje tudi ghansthaa reppazov ne,saj ne bi imeli getotov kot so POLULE.Vse naj bolše za rojsni dan!

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi



5 odzivov v “Vse naj bolše Berlinski zid”

9 11 2009
SebastiG (10:44) :

Garty hvala in vse najboljše tudi tebi. :mrgreen:

9 11 2009
dare (11:13) :

Ana Liza za v učbenike, majkemi!

9 11 2009
gartyfarty gartyfarty (11:40) :

seba hvala kolega. :)

dare učbeniki niso za me.Mislijo,da so naj bol pametni,pa čeprav so čist na vadne knige ko jih pišejo ludje kot jst.

9 11 2009
Brane (18:52) :

Zmeraj rad pre berem tvoje zapise. Iz vrsten si!

9 11 2009
Špelca (19:11) :

a misliš, da jim je po rušenju ostala kaka lop ata- jaz bi tam pri Troj anah porušila en zidek ….

pismo, jaz pa se spomneem rus enja, hm, mogoče sem pa že stara …

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !