Zakaj eni vozijo po nasprotnem in seveda napačnem pasu mi je jasno, meni pa ni jasno zakaj to ne po pravijo

10 11 2009

Prav imate le retko mine dan da ko se peljem iz polul na kakšen nastop pravih hip hoperjev moje kimanje z glavo ob kakšnem res hudem komadu kakšnega nedvoumno pravega reppaza ne zmoti pre klop mojega blaupunkt hamburga. OKej ker imam pokvarjen ekranček ne morem iz klopiti prometnih informacij zato mi moj SDS skoz pre klaplja na napovedovavca ki me opozarja kje so pizdarije na cesti. OK eni kot dobremu vozniku to niti ne po meni toliko a da ne bo pomete take stvari pod piram. Me pa zadnje čase hudo moti da skoz opozarjajo na to da gdo vozi po napačni strani avto ceste. Ker ni mam vinete se me to niti ne tiče ampak gre seveda za močno hudo in sila ne varno pizdarijo, ki lahko koga ubije. Res je vsi vemo za to kakšne nesreče se lahko zgodijo če to počne ne preveč dober voznik. In tu pridemo do srži problema.

Namreč nič ne bi bilo narobe če to počne kakšen res dober voznik ki dobro šteka situacijo na cesti in se ji zna prilagoditi. Pač se ti gdaj kam mudi in naediš kako bližnico s katero pa ne ogrožaš nikogar. Problem pa je da ker je to tako blesavo pre povedano kazni za to če te dobijo so pa tako visoke da lahko rataš reven se ljudje normalno bojijo. In da se razumemo naj bolj nevarni so tisti vozniki ki se za volanom bojijo. Tisti ki se zaletavajo na napačni strani avtovceste so tisti ki se tam vzijo in se močno bojijo da jih bodo policaji dobili in zato malo bolj pri tisnejo na plin ali bolje postanejo ne pozorni. Drži ena in edina krivda za tako do gajanje je butast zakon ki to pre poveduje ali bolje povedano to celo pre ganja in te kaznuje.

Seveda ob staja enostavna rešitev. Da se zakon spremeni in se pač reče da naj vozijo po nasprotni strani avto ceste samo tisti ki to znajo in se to upajo po četi. Tiste boječke ki cvikajo pa naj ostanjeo na svojem pasu in trenirajo po noči ko ni tok gužve če pa še vedno cvikajo pa naj ruknejo kako malibu kolco ali dve da jih ne bo tolk strah. Uf to je pa že drugi problem. Pit za volanom ne smejo vsi vozniki in ne kot bi bilo logično tisti ki ne nesejo dobro alkohola. Bedno do konca.

O tej temi sem ob širno pisal že:

http://gartyfarty.blog.siol.net/2009/10/15/kako-sem-policiji-po-kazalda-so-njihovi-pro-metni-zakoni-cisto-brez-zvezni-in-za-stare-mamice/

http://gartyfarty.blog.siol.net/2009/10/06/zakaj-ljudje-ko-ne-znajo-vozit-vse-eno-grejo-na-cesto-plus-debata-o-butastem-za-konu/

http://gartyfarty.blog.siol.net/2009/05/14/koncno-pri-znali-da-je-novi-cestni-zakon-za-nic/

http://gartyfarty.blog.siol.net/2008/09/05/kako-sem-se-boril-s-zakonom-in-zmagal-nadaljveanje-bloga-o-tunelu-in-toci/

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi13 odzivov v “Zakaj eni vozijo po nasprotnem in seveda napačnem pasu mi je jasno, meni pa ni jasno zakaj to ne po pravijo”

10 11 2009
SebastiG (13:28) :

Garty, danes si pa produktiven kot da bil novinar Sveta na Kanalu A. :mrgreen:

10 11 2009
gartyfarty gartyfarty (13:47) :

seba res jeŠkoda samo da me sijolovci z crnekovičom na čelu blokirajo na vsakem koraku.

10 11 2009
NoMercy (14:31) :

ma kaki samo kakšen — meni vsi vozijo nasproti po napačnem pasu :P

10 11 2009
gartyfarty gartyfarty (14:38) :

nomecy boš po vedal še kaj novega al boš samo stare fore pisal?ta vic sem slišal že prejšni teden.

10 11 2009
NoMercy (15:41) :

žalolostno je, da vsi jemljejo to za vic :(
namesto, da se sploh nebi vozili in bi jaz imel mir na cestah :)
na vseh pasovih :P

10 11 2009
butec (15:51) :

Nameric ! če hočeš mir,ostani doma in tudi drugi bodo imeli mir pred tabo.

10 11 2009
Stinson (16:05) :

kak bojo pa ugotovili kdo je tak dober voznik da lahko vozi po nasportni strani? po moje si vsi mislijo da so taki cari, sam problem je ko nas je sam par takih. zenskam bi pa sploh to pre povedal, ker vsi vemo da ne sodijo za volan

10 11 2009
spookymulder spookymulder (16:57) :

Problem je tudi v tem, da slovenci nimamo prave vozniške kulture, da bi se znali obnašati za volanom in komunicirali z ostalimi udeleženci v prometu na način, da bi vsi vedeli, kaj želijo povedati. Zadnjič se mi je tako zgodilo, da se vračam domov, pa je bila že malo noč, plus že pregovorna ljubljanska megla in sem pač zgrešil uvoz na avtocesto. Se zgodi, kaj ne? Saj sem videl tisti rumeni napis z roko, ampak sem mislil, da to pomeni pozdrav “gimme five”, torej da mi želi DARS čestitati za dobro vožnjo. Peljem torej na drugi strani avtoceste, ko mi nasproti pripelje nek norec in namesto, da bi mi pokazal sredinec in tako sporočil, da je nekaj narobe, mi je samo mahal in utripal z lučmi, kar sem normalno dojel kot prijazen vozniški pozdrav. Isto je bilo z naslednjim, ki sem ga srečal, kar pa mi je potem dalo misliti, da gre za standardno kolegialno opozorilo med vozniki, da bom kmalu naletel na policijski radar. Zato sem postal zelo živčen in nisem mogel več normalno voziti in ker sem se hotel izogniti radarju, sem začel vijugati levo in desno, ampak znova noben, ki so pripeljali nasproti, ni znal dvigniti sredinca, da bi mi na normalen način povedali, da je nekaj narobe. V resnici so raje šli zganjati pravo slovensko zavist, ker so videli, da sem veliko boljši voznik od njih in so poklicali policijo, ker so vedeli, da me drugače ne morejo premagati na cesti. In potem se je zgodila največja bedarija, namreč policaji so mi na cesto nastavili tiste ježke (čudi me, da jih naravovarstveniki ne prijavijo zaradi mučenja ubogih živli, ki bi se sedaj morale v miru pripravljati na zimsko spanje), ki naj bi mi prebodli gume , jaz pa sem jih ravno zamenjal z zimskimi, tako da se mi ni zdelo pošteno, da bi moral še enkrat kupiti nove. Zato sem se zelo potrudil, da sem zavil naokrog mimo bencinskega servisa, ki je bil na srečo ravno na tistem mestu in ob tem skoraj povozil še gručo japonskih turistov, ki so se z avtobusom ravno pripeljali iz dežele vzhajajočega sonca. Ampak to bi bila seveda krivda policije, ki se tako nepošteno obnaša in iz čiste foušarije želi ustrahovati nas, ki smo dobri vozniki, namesto da bi kaznovali tiste, ki se držijo omejitev kot pijanec plota in je torej že na podlagi tega pregovora jasno, da so pijani, ne pa da lovijo nas, ki popijemo flašo ali dve cvička za dobro voljo, da prežene strah in da avto bolj leti (in to brez Rdečega Bika).

10 11 2009
SebastiG (17:05) :

Spooky, tis car! Jebemmumater da si car! Bravo! :mrgreen:

10 11 2009
NoMercy (17:35) :

spooky: 12 points :P
in poslušam oglase, da menda alkohol ubija :( — in potem mi povedo, da so v avtu, kjer so bili vsi trezni vsi umrli v drugem, kjer je bil pa voznik nažgan do daske – pa njemu NIČ!! — emmm .. jasno, da so bili v drugem mrtvi, ker rek, da ima pijanec srečo pač drži vsaj 99% :)

11 11 2009
gartyfarty gartyfarty (09:01) :

stenson huh,to imaš pa prav.Res je da vsi govorimo da smo dobri vozniki,ampak malo nas je takih ki to res smo in veliko oziroma bolje rečeno ostali pa so tisti ki sploh ne bi smeli na cesto ker samo delajo gužvo.

spoky torej misliš da če piješ vino da bolje voziš? Uf stari to si ga pa močno mimo usekal.Vino sploh ni dobro in ne štekam za kaj vsi govorijo o vinu kot da je dobro.Kislo je in težko se ga pije ker ni sladko ampak je kislo.Mislim,da je kakšem kok tejček ali pa celo malibu kolca močno bolša pijača kot pa vino,pa še vinjen nisi po njej.

seba če je takšen car za kaj pa ima po tem tako mrtev blogg?

nomercy to je pa vedno tako.Tisti ki ne zna vozit in je po možnosti še pijan po navadi ne u trpi nobene fizične škode!In to je svinja rija,ker kot sem na pisal že spokiju zgoraj,če voziš vinjen to ni kul.

11 11 2009
spookymulder spookymulder (16:16) :

@SebastiG: Hvala, ampak upam, da nisem ruski car, ker tisti je bolj slabo končal.

@NoMercy: 12 točk bo potrebno, ko o prometu na naših cestah naredim še pesem (mogoče v duetu z Gartyjem) in se prijavim na Emo.

@Garty:
Kolega, nisi dobro razumel, ker je povsem samoumevno, da nikoli ne vozim pijan. Sicer se usedem za volan tudi takrat, ko spijemo kakšno buteljko vina, ampak to še ne pomeni, da sem pijan, ker tako kot smo eni zelo dobri vozniki, smo drugi tudi zelo dobri pivci in se nas cviček ne prime tako hitro kot tiste, ki ga ne nesejo v takšnih količinah. In v bistvu niti ne bi rabil pita vina pred vožnjo, če bi bili na naših cestah normalni vozniki, ki ne bi ves čas peljali samo po omejitvah, temveč bi vozili tako, kot vozimo mi, dobri vozniki, ki sami najbolje vemo, kako hitro lahko vozimo. Mislim, saj sam dobro veš kako je to – pičiš po nekem naselju, ki tako ali tako ni pravo naselje, saj nima nekih blokov in torej nima smisla, da bi vozil 50 na uro, pa že tako ali tako si ves čas živčen, ker te skrbi zaradi neumnih kazni in policajev, zato voziš vsaj nekje 90 ali 100 na uro in potem se pred tabo pojavi nek penzioner, ki vozi po omejitvi 50 na uro. Mislim, človeku bi razneslo glavo, če ga ne bi imel nekaj pod kapo. Tako pa ga brez problemov v šakrjice prehitiš in mu s tem pokažeš, kako to delajo dobri vozniki, da se tudi nekaj nauči. V bistvu je torej pitje alkohola, preden se usedeš za volan, tudi družbenokoristno delo, ker bi se sicer zaradi živčnosti pobili na cestah – se ve, to velja samo za tiste, ki nismo mevže in ga znamo piti kot pravi Slovenci.

Malibu kolce so pa tudi fajn, samo to je bolj v mestnem okolju, na vasi se pa ne moreš izognit vinu in se ga počasi privadiš, tudi če je kislo. Na vas me pa vleče zato, ker tam kmečki fantje nimajo takih makin, temveč predvsem traktorje in e potem počutim zelo dobro, ko dirkamo in jih vse našišam.

Mrtvost mojega bloga je pa na žalost posledica šikaniranja medijske bande, ki tudi tebi greni razdajanje resnice na tem blogu in ker sem tudi sam rad povedal preveč, so me dali na začasni suspenz, ampak slej ko prej se bodo dnevi nihove inteligenčne tiranije konačali in bo zopot prišel naš čas – čas za resnico, brez ovir, brez razmisleka in brez razloga.

12 11 2009
gartyfarty gartyfarty (13:17) :

spoki samo,da me razumeš. LP

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !